keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Alapohja ja välipohjan pintalaatta

Lattioiden tekeminen joulun alla ja pyhinä työt saatiin hyvään vauhtiin. Ensimmäisenä vuorossa oli alakerta, mikä vielä oli maapohjalla. Sisäpuolisiset täytöt tehtiin kesäkuussa, jolloin päälimmäiseksi kerrokseksi tasailtiin 8-16mm singeli kerros. Lattioiden tekeminen aloitettiin kaiken ylimääräisen roskan siivoamisella ja singelikerroksen tasauksella. Tasatun singelikerroksen päälle asennettiin ensimmäinen kerros eristettä. Eristettä alapohjaan tuli kaikkiaan 100+100+50mm ristikkäin ladottun.

EPS eristyksen päälle levitettiin valusuojaksi suodatinkangas. Suodatinkankaan päälle 6-150 harjateräsverkot. Tässä kohtaa oli suuresti hyötyä siitä että ulko-ovet ovat 2300mm korkeat. 2350mm korkea verkot saatiin siis sisälle kokonaisina.

Verkkojen asennuksen jälkeen harjateräsverkon alle pujoteltiin putkitukset sähköjä varten ja lattialämmityksen jakotukin syöttöjohdot. Tässä kohtaa kaksi hyvää ystävää ilmoittautui talkooapuun ja päästiin harjoittelemaan lattialämmitysputkituksen asennusta. (Iso tattis Taina&Ville!) Kun homma saatiin hyvin alulle alkoi putkitus sujumaan mukavasti ja koko alakerran lattialämmitysputket saatiinkin tehtyä viikonlopun aikana. Putkimies kävi vielä kytkemässä lattialämmitysputket jakotukkiin ja lattiakaivot paikoilleen. Mestat alkoivat tässä kohtaa olla valmiit valua varten. Kellarikerroksen lattia valettiin 11.1.2012.

Heti ensimmäisen kerroksen valun jälkeen yläkertaan varastoidut tavarat kannettiin alakertaan ja ryhdyttiin samaan rumbaan Ontelolaataston huolellisen siivouksen jälkeen ontelolaataston pinnan ja jälkivalukaistan epätasaisuudet ja korkeuserot tasoitettiin käyttäen hiekkapuhallushiekkaa. Hiekka oli helppo tasoittaa ja sopii rutikuivana aineena tarkoitukseen mainiosti. Yläkerran askeläänieristeeksi valikoitui Isoverin FLO 30mm villa levy, joka osoittautuikin todella helpoksi asennettavaksi. Villan asennuksen jälkeen levitettiin taas suodatinkangas ja härjateräsverkot. Lattialämmitysputkien asennus yläkertaan sujui nyt hyvällä vauhdilla ja mestat alkoivat olla valmiita tammikuun lopun häämöttäessä. Ontelolaataston saumoissa kulkeviin sähköputkituksiin vedettiin tässä vaiheessa kaapelit valmiiksi. Lattia oli määrä valaa 1.helmikuuta, mutta kovien pakkasten takia betoniautot eivät tänä päivänä olleet ajossa ja valua jouduttaan nyt odottamaan että sää lauhtuu...



Kellarin lattia eristettynä ja valusuojan levitys meneillään.

Harjateräsverkot ja lattialämmitysputkien asennusta


Lattialämmityksen jakotukki kytkettynä
Kellarikerroksen valu pääsi alkamaan noin 11.1.2012 klo. 7:30

Pintaa syntyy ammattimieheltä nopeasti.

Valmiin valupinnan hierto klo: 17:00















Muovikalvo levitettynä kondenssikuivain hyrräämässä klo 19:30.


Tasaushiekkaa ontelolaataston reunan jälkivalukaistan kohdalla.
Eristeet asettuvat tukevasti tasaiselle pohjalle.



Askeläänieriste on Isoverin Flo 30mm. Suosittelen styroxin korvikkeeksi!
Pesuhuoneen seinien ja hormin ensimmäinen kerros muurattu.

Putkitukset käynnissä. Parvekeovet ja yksi ikkuna varastoituna porraasaukkoon

Viemärihässäkkä ja tuuletusviemäri

Tulevan sähkökeskuksen paikalle alkaa muodostua kieppiä




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti