perjantai 23. maaliskuuta 2012

Väliseiniä

Lattiat valettu nyt molempiin kerroksiin ja sisätyöt kovassa vauhdissa. Talossa on ollut lämmitys päällä kolmisen kuukautta ja siten runkokin päässyt kunnolla kuivumaan.

Sisätyöt aloitettiin kantamalla jäiset väliseinäharkot sisälle sulamaan ja kuivumaan. Alakertaan kosteiden tilojen seinät tehtiin harkoista poislukien eteisen vastainen seinä mihin tulee kolme oviaukkoa, valokytkimiä, pistorasioita yms.

Yläkerran väliseinätyöt aloitettiin kipsilevyjen kantamisurakalla. Pari nippua kipsilevyä kannettiin käsin ovesta sisään ja nostettiin vielä porrasaukkoa pitkin ylös. Ei välttämättä kaikkein mieluisin työvaihe. Yläkerran väliseiniä ja niiden sähköistystä nykerrettiinkin sitten vähän pidempään eikä homma ole vieläkään ihan valmis.

Pieni katastrofinpoikanenkin pääsi syntymään kun yläkerran ikkunat imaisivat pintalaatana valun koskeuksista vettä sisäänsä ihan huolella. Ongelman aiheutti valmiiksi ikkunoihin poratut sälekaihtimien reiät mitä kautta lämmin ja kostea ilma pääsi ikkulasien väliin. Tämä aiheutti sen että uloimman ikkunan sisäpinta jäätyi paksun jääkerrokseen ja osa ikkunoista ei tahtonut edes aueta jään takia. Ongelma saatiin kuitenkin hallintaan kun kelit lauhtuivat ja sisälämpötilaa nostettiin lähelle 20 astetta. Sisäpuitteen avaamalla ikkunat saatiin sulamaan ja sulamisvesi kuivattua ikkunapuitteista. Tästä kannattaa ottaa vinkkiä mikäli teillä on ikkunoihin valmiiksi poratut sälekaihtimien reiät.. Reiät kannattaa ehdottomasti tukkia väliaikaisesti vaikkapa korvatulpilla heti ikkunoiden asennuksen jälkeen. Ilman mukana kulkeutunutta vettä ikkunoiden välissä on muuten litratolkulla.

Alakertaan on muurattu märkätilojen seinät ja yläkerran pesuhuoneen muurauskin muutamaa kymmentä kiveä vaille valmista. Allaolevat kuvat on jo vähän vanhentuneita lisäilen uudempia piakkoin.
Yläkerran pintalaatta valettu..
Yläkerran yleiskuva makkareista olohuoneeseen päin (ikkunat säilytyksessä
porras-aukon päällä)
Näkymä olohuoneesta makkareihin päin. Oliskin jännä jättää koko asunto tällaiseksi reilun sadan neliön loftiksi!


Katsottuna keittiöstä makkareita kohti. Makuuhuoneiden väliseinät työn alla.
Porssa-aukon kohdalta olohuonetta kohti.

Katsottuna keittiöstä makkareita kohti. Pesuhuoneen seiniä muurattu neljä varvia
Olohuoneen/makkarin seinännurkan sähköistys ja villoitus tekeillä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti