tiistai 2. elokuuta 2011

Saumavalut ja sähköputkituksia

Ontelolaataston puuttuva laatta meni heti tuotantoon ja toimitus sovittiin niin pian kuin mahdollista. Virhe oli tullut laattatoimittajan suunnittelussa. Laattatoimittaja lupasi korvata aiheutuneet ylimääräiset kulut ja huomioimalla tämän loppulaskussa.

Viimeistä laattaa odotellessa päästiin asentamaan laataston sauma- ja rengasteräkset paikoilleen. Laataston reunalle jäi 30cm reunakaista joka myös muotitettiin valua varten. Laataston ulkoreunojen maskiharkot muurattiin myös paikalleen.

Sähkärin kanssa pidettiin palaveria ja päädyttiin ratkaisuun, että putkitetaan toisen kerroksen pistorasiat laataston saumoissa niin pitkälle kuin mahdollista. Myös alakerran valaisimet mitattiin paikalleen ja putkitettiin laatojen onteloissa. Aivan kaikkia putkia ei voitu tässä kohtaa asentaa, koska putkia ei voi ahtaa saumoihin liikaa. Laataston juotosbetonin tulee täyttää saumat kunnolla ja mennä myös laattojen päädyissä laatan alle. Saumavalussa on ehdottomasti syytä käyttää vetelää juotosmassaa ja vibraa.

Ontelolaataston saumat valettiin vk.30 maanantaina ja valu sujui pääosin ongelmitta. Yhdesä kohtaa reunakaistan muotti alkoi pettää kun vibramies työskenteli hieman yli-innokkaasti. Onneksi tämä huomattiin heti ennen kuin koko muotti putosi alas. Positiivista oli se että tämä tapahtui puolella, jonne on tulossa alaslasketut katot, joten valuvirhe jää piiloon eikä piikkaus ole tarpeen.

Seuraavat päivät menivät muotteja purkaessa, valupaikkauksia tehdessä ja siivoillessa. Torstaina nosteltiin harkkolavoja sekä laastia valetulle holville ja jaeltiin niitä muurauspaikoille. Perjantaina asennettiin nurkkaohjurit paikoileen ja aloitettiin toisen kerroksen muuraaminen.

 
Kiierretangot parvekkeen kiinnitystä varten.

Parvekkeen kiinnikkeet eri kuvakulmasta.

Hormin kohdan muotti ja terästyksiä.


Porrasaukon reunamuotit ja valunaikaiset tuennat.


Sähköjen putkituksia alakerran keskukselle.

Reunakaistan sähköputkituksia


Saumavalut paikoillaan.

Reunakaistat valettuna.
Laataston sauma kantavan väliseinän kohdalla.

2 kommenttia:

 1. Teille on rakentumassa oikein kaunis talo.

  Olemme itse aloittelemassa rakennusprojektia Varsinais-Suomeen, harkkotalo rinnetontille. Huomenna on vuorossa anturan valu.

  Blogisi on selkeä ja asiapitoinen, jäämme seuraamaan mielenkiinnolla. Tervetuloa vastavierailulle blogiimme!

  VastaaPoista
 2. Voimia rakentamiseen.

  Muistakaa ottaa sen vibran kanssa easysti! Mielummin yksi rotankolo anturassa kuin hajalle vibrattu muotti!

  VastaaPoista