torstai 14. heinäkuuta 2011

vk.28 Ontelolaatasto

Viikonloppu ja alkuviikko meni valmistellessa mestoja ontelolaattoja varten. Viimeiset onteloiden alle tulevat harkot muurattiin paikalleen maanantai-iltana. Tiistaina purettiin viime viikolla valettujen aukonylityspalkkien muotit ja vaaittiin asennuslaput ontelolaattojen alle valmiiksi.

Keskiviikkona koitti paljon pelätty aamu, kun ontelolaataston asennuksen oli tarkoitus alkaa. Asennuksessa sinänsä ei ole mitään ihmeellistä, mutta pelon aihe oli se pääseekö laattoja kuljettava rekka tontille johtavaa mäkeä ylös. 25tn Ontelolaattakuorma saapui sovitusti klo.8 ja ennakkopelko kävi heti toteen, kun peruuttava rekka ruopi heti rinteen alussa. Toinen yritys etuperin jämähti kymmenisen metriä pidemmälle rinteen puoliväliin. Tässä kohtaa olivat hyvät neuvot tarpeen. Pikapalaverin jälkeen päätettiin siirtää nosturiautoa lähemmäs rekka-autoa ja se onnistuikin pitkän petailun jälkeen. Ensimmäiset kuusi laattaa nostettiin rivakasti paikoilleen ilman ongelmia. Tämän jälkeen nosturiauto siirrettiin alkuperäiseen paikkaansa ja rekka ajettiin kevyempänä ylemmäs rinteeseen. Tässä kohtaa kaiken piti olla selvää kauraa, mutta ei. Seuraava laatta osoittautui liian lyhyeksi. Pikainen kuvien tarkistus osoitti että laattatoimittajan moka. Loput laatat loksahtivat paikalleen ongelmitta ja asennus saatiin valmiiksi puolilta päivin. Pari ekstra tuntia meni kaluston siirtelyihin, mutta pääasia että laatat saatiin paikalleen. Tämän jälkeen ei noin painavia kuormia tarvitse enää ajaa.

Ontelolaattatoimittajan reklamaatiokäsittely tuntuisi toimivan hyvin, sillä uusi laatta meni tuotantoon heti seuraavana päivänä. Toiveissa olisi päästä asentamaan laatta paikalleen ensiviikolla. Nosturikulut yms. toimittaja lupasi vähentää laskusta.

Torstaina rakenneltiin hakitelineistä portaat laataston päälle ja muotittelin porrasaukon reunat. Porrasaukon reunan kaide oli myös työlistalla ensimmäisten töiden joukossa.

Perjantaina lähdetäänkin pohjammaalle kesälomareissulle ja työmaa hiljenee viikonlopuksi. Ensi viikolla jatkuu muuraukset ja täytynee hoitaa myös laataston saumavalu pois alta.


Kellarikerros ennen ontelolaattojen saapumista

Nosturin petaus rinteeseen.

Ensimmäinen laatta paikoillaan.

Asennus etenee.
Vierashuoneen ikkuna-aukot näyttävät aika valtavalta
Pesutilojen ja saunan ikkuna.
Työnaikaiset portaat.

" yksi uupuu eikä oikein jaksa toinenkaan.."

Vasemmalla vierashuone ja oikealla kodinhoitohuone.

Paikallavalettu pilari ja ovenylityspalkki.

2 kommenttia:

  1. Apua.. taas tuli uusi panikointiaihe. Ontelolaattojen toimitus meidän tontille tulee olemaan haastavaa myös; kapea mutkainen hiekkatie... Vielä reilu viikko aikaa menettää yöunet.

    Hyvää lomareissua teille!

    VastaaPoista
  2. Nuppiauto vaatii muistaakseni 4m levyisen kukutien. Puoliperävaunu tai täysperävaunu 6m. Mutkat ei saa olla liian jyrkkiä ja purkupaikka pitäisi olla tasaisella paikalla.

    Kannattaa miettiä kaiken varalle valmiiksi plan-B, jos rekan kuljettaja ei ole yhteistyöhaluinen ja sanoo ettei suostu ajamaan kuormaa purkupaikalle.

    VastaaPoista