sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Muuraustöiden aloitus

Viikko meni taas nopeasti, mutta saatiin sitä jotain aikaankin. Alkuviikosta  viimeisteltiin salaojat ja sadevesivesiviemäröinnit täyttämällä kaivannot. Keskiviikkona nostettiin traktorilla ensimmäiset harkkolavat perustusten lähelle odottelemaan.
Torstai ja perjantai kannettiin harkkoja anturan sisäpuolelle sopiva määrä perusmuurin muurausta varten. Kova homma, jossa nokkakärryt ovat aivan välttämätön työkalu. Hommat saatiinkiin perjantaina siihen kuntoon että viikonloppuna päästiin aloittamaan muuraustyöt.

Lauantai aamuna pyöräytettiin myllyllä ensimmäiset laastit ja istutettiin ensimmäinen harkko paikalleen. Lauantaina muuraus pääsikin hyvin alulle.

Sunnuntaina sain apuvoimia laastin mylläämiseen ja työt alkoivat edistyä rivakammin. Ensimmäiseen harkkokerrokseen kuluu laastia enemmän kuin muihin, koska harkkokerroksen yläpinta on saatettava kauttaaltaan vaateriin. Tämä myös hidastaa ensimmäisten harkkojen ladontaa. Tämä on kuitenkin hyvin tärkeä työvaihe, jonka huolellinen tekeminen maksaa vaivan takaisin jatkossa. Seuraavien kerrosten tekeminen sujuu nopeammin kun laastit voi annostella harkon päälle laastikelkalla.

Sokkeli oltaisiin tehty sunnuntaina valmiiksi asti, mutta työt jouduttiin lopettamaan laastisäkin pohjan tultua vastaan ennen aikojaan. Hyvin päästiin hommissa eteenpäin.

Tämän viikon suunnitelmissa olisi muurata loput harkot paikoilleen ja tehdä sokkelin slammaukset, eristykset, bitumieristykset jne. Paljon erilaisia hommia, saa nähdä kuinka aika riittää.

Perjantaina saatiin harkot jaettua..


Sunnuntai 23.5 iltapäivällä päästiin tähän tilanteeseen.1 kommentti:

  1. Siitä muuraustyöt ja perustukset aluille. Siihen päälle tulee sitten myöhemmin talo.

    VastaaPoista