perjantai 29. huhtikuuta 2011

Pohjat kuntoon

Noniin.. Lumet ja roudat on tiessään ja nyt päästiin taas hommiin. Routa ei ollut tehnyt juurikaan haittaa ja hommat päästiin aloittamaan käytännössä siitä, mihin lumien tullessa jäätiin.

Pääsiäisviikonloppuna saatiinkin kaivuri vuokralle (itseasiassa kaksikin). Viikonloppu menikin kaivurin puikoissa harjotellessa. Otettiin pari kasetillista mursketta tontille ja leviteltiin ne talon ja autotallin anturoiden alle.

Kaivuri ajettu talon monttuun ja murskeiden levittely aloitettu.Talon ja autotallin pojille laitetaan 0-32mm kalliomursketta. Tämä murskelajihan ei katkaise veden kapillaarista nousua rakenteisiin. Kapillaarikatko toteutetaan anturan päälle siveltävällä bitumilla.

Autotallin pohjat talven jäljiltä.

Suodatinkankaat ja murskeet levitetty ja tasoitettu talon pohjille. 


Saatiin ratsuväkeäkin paikalle kun aloiteltiin autotalli pohjia.


Suodatin kankaat anturan pohjille ja mursketta päälle. Päivän päätteeksi saatiin autotallinkin pohjat lähelle oikeaa korkoa.Aikanaan syksyllä, kesken pohjatöiden tuli tehtyä hätäinen päätös siirtää autotallia noin 10m alemmas rinteellä. Se oli hieman "ajattelematon" ratkaisu, joka nyt hieman pissii omille nilkoille.

Autotallin lopullinen lattian korko on noin 1,5m korkeammalla kuin nyt tasattu pohjan korko. Takanurkka ajaa niin kauas alas rinteellä, että sen totettuminen alkuperäisten suunnitelmien mukaan vaatisi kohtuuttoman suuria maansiirtoja ollakeekseen järkevää. Teinkin pohdintojen jälkeen päätöksen, että autotalli täytyy perustetaa paaluille ja toteuttaa alapohja tuulettuvana. Ruuvipaalut vaikuttaisivat tähän tilanteeseen järkevimmältä vaihtoehdolta.  http://www.paalupiste.com/


1 kommentti:

  1. Omakotitalon pohjatyöt ja maanrakennus hyvässä vauhdissa. Mukava seurata projektin etenemistä :)

    VastaaPoista