keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Putkikaivannot

24.10.2010 otettuja kuvia putkikaivannoista. Harmaa putki on viemäri, mustat putket ovat purkukavanat talon salaojille ja sadevesille. Myös vesijohto, talon sähkökaapeli ja puhelinjohtokin näkyvät kuvassa. Keltainen putki on varaus tulevia tarpeita varten. KVV-vastaava kävi toteamassa viemärit asianmukaisiksi 27.10.2010. Tämä kuva otettu samasta paikasta kuin edellinen, mutta luoteeseen, eli autotallin suuntaan. Keltainen pystyputki on viemärin tarkastuskaivo ja taustalla viemäripumppaamo (valkoinen). Tässä talon pohjat kaivettuna lähelle lopullista korkoa (+/-10cm). Aika monta kuutiota tuli maata kaivettu. Pohjia jonkin verran jo täryteltykin anturalinjoilta. Anturoiden alle on vielä ajettava min.20cm kerros sepeliä kapillaarikatkoksi. Sen jälkeen voikin alkaa muotittamaan anturoita. Taka- ja etuosan anturoille tulee 600mm korkeuseroa.


Talvi alkoi olla kovasti tuloillaan ja maa ympäri vuorokauden jäässä. Anturoiden teko jätettiin siten suosiolla  keväälle. Hommat jatkuvat kunhan kevät koittaa ja lumet sulavat tontilta. Talven aikana tarkoitus tehdä kaupat ainakin runkotavarasta, eristeistä ja ikkunoista.

1 kommentti:

  1. Paljon tuli kaivettua. Meillä myös aikoinaan oli suuri urakka viemäireiden ja putkistojen kanssa. Nyt täytyisi viemärin kuvaus saada tehtyä. Ikää näillä virityksillä on jo todella paljon, ja nyt on alkanut hieman reistailemaan. https://www.alanenoy.fi/viemarikuvaus-

    VastaaPoista