maanantai 4. huhtikuuta 2011

Alkutilanne

Alkutilanne 7.7.2010. Kuva otettu pellon reunalta, mistä tietä lähdetään rakentamaan kohti tonnia. Tietä rakennetaan pellonreunaan noin 70m ja ylös rinteeseen vielä 20m lisää. Korkeuseroa tontilla on jopa 10m, kokoa noin. 3000m2
Tämä kuva otettu kohdasta, josta tie kääntyy ylös rinteeseen kohti tonttia. Taustalla näkyy muutama kaadettavaksi merkattu puu, niillä main on tulevan talon paikka7.7.2010 Kuva otettu talon kulmilta alas peltoa kohti. Tähän metsäkoneen tekemään uraan tulee tie tontille.  Tontti on metsäistä soraharjua. Jonkinlaista maisemointia metsälle on hiljattain tehty.30.7.2010 Kaivinkoneella poistettu tieltä ja talon kohdilta pintamaat. Paikalliset "metsurit" hommissa. Puut kyllä kaatuivat ripeään tahtiin. Paljon kovempi työ oli apteeraamisessa, karsimisessa ja risujen siivoamisessa. Vanhimmat kaadetut rungot yli 80 vuotiaita.


Onneksi oli talkootyövoimaa paikalla. Suuri kiitos osallistuneille.


11.9.2010 Elokuussa kaiveltiin tontilla harvakseltaa. Pintamaat alkavat nyt olla pois ajettu ja monttujen kaivaminen rakennuksille aloitettiin. Rinteessä on paljon korkeuseroa ja sen takia massoja täytyy siirrellä paljon.


11.9.2010 Tämä kuva otettu tontin takarajoilta pohjoiseen katsottuna. Edessä oleva monttu on talon paikka. Kaivutyöt vielä kesken.


Käytiin syyskuun lopulla etelän matkalla ja hommat olivat pari viikkoa pysähdyksissä. Lokakuussa satiin kuitenkin viemärilinjat työn alle ja kaivettuakin. Reilun 2m syvyistä viemärilinjaa kaivettiin peltoon ja metsään yhteensä pari sataa metriä. Töiden tohinassa jäi kuvatkin ottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti