sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

vk.25 Hakit pystyyn ja muuraukset jatkuu


Vk.25 takana ja hieman edistystä havaittavissa. Viikko vierähti taas vaihtelevan kelin merkeissä, mutta saatiin sitä vähän töitäkin tehtyä. Telineet nousivat paikalleen ja muuraustyötä päästiin jatkamaan.

Maanantaina hierottiin vuokrasopimusta hakitelineistä ja niistä päästiinkin nopeasti yhteisymmärrykseen. Ensimmäinen autollinen telinetarvikkeita otettiin heti kyytiin ja kärrättiin tontille. Siinä vierähtikin koko maanantai-ilta.

Tiistaina hain toisen kuormallisen telinetarvikkeita ja pystyttelin telineet. Vettä ja rakeita satoi vuorotellen niskaan, mutta kun päätös oli mielessä tehty että tänään nousee telineet, niin nehän nousee.

Keskiviikkona pyysin naapurista traktorin lainaan, jolla nosteltiin harkkolavoja talon vierustalle. Nostelin illan päätteeksi myös yhden lavallisen harkkoja telineille. Torstai-ilta meni myös harkkoja kanniskellessa ja jaotellessa muurauspaikoille. Keli molempina päivinä mitä mainioin työtekoon. Nyt oli mestat valmiit juhannusviikonlopun rypistystä varten.

Perjantai oli juhannusaatto eli vapaata päivätyöstä. Perjantaina ehdittiin tehdä koko päivä hommia ja hyvin hommat etenivätkin. Sain muuraukseen apuvoimia ja muurausta saatiin eteenpäin reilun parin kierroksen verran.

Lauantaina keli meni taas epävakaiseksi ja sadekuuroja tuli aamulla vähän väliä. Sateen suojassa istuttiin yhtä paljon kuin ehdittiin tehdä töitä. Sanomattakin selvää etteivät hommat edenneet kovin rivakasti. Iltapäivällä keli kuitenkin parani ja hommiin päästiin todenteolla. Muurausta saatiin eteenpäin reilun kierroksen verran. Päivän päätteeksi valettiin myös talon ensimmäinen aukonylityspalkki. Alkuillasta vesisade yltyi ja hommat jouduttiin lopettamaan hieman suunniteltua aiemmin.

Sunnuntaina työkeli oli hyvä, mutta työmiehet vastaavasti väsyksissä. Lauantaina valetun aukonylityspalkin muotti kuitenkin purettiin ja seinien muurausta jatkettiin puolikkaan kierroksen verran. Kuumuus uuvutti miehet ja ilta latailtiin akkuja.

Haki-telineet pystytetty.
Muuraustilanne alkuviikosta.

Aukonylityspalkki raudoitettu ja muotitettu.

Palkki valettuna ja muotin kyljet purettu. Pientä oikaisuhoitoa tehty.
Rinteenpuoleinen maanpaineseinä palkin kohdalta.

Viikonlopun saldo.


1 kommentti:

  1. Moikka!

    Jään seuraamaan rakennusprojektianne, meillä mennään vähän teitä jäljessä..

    Tsemppiä urakkaan!

    VastaaPoista