maanantai 13. kesäkuuta 2011

Sisäpuolen täytöt loppuun

Viikko 23 taas paketissa.Maanantaina kävi projektin KVV-vastaava katsomassa sisäpuolenviemäröintejä ja teetättikin pienet korjaukset putkiin. Sitä vartenhan ks. henkilö projektissa on että tulee tehtyä kuten pitää. Maanataina myös asennettiin talon viimeiset routaeristeet paikalleen.

Tiistaina hain työmaalle maantiivistäjän ja lätkäilin talon toisenpuoliskon pohjat kuntoon. Hellettä riitti.

Keskiviikoksi tilasin tontille maanvaraisen laatan alle tulevan kapillaarikatkosoran 40tn. Pestyä sepeliä ei näillä kulmilla ole saatavilla, joten piti tyytyä 8-16mm seulottuun someroon. (singeli) Seulottu kiviaines sisältää aina pieniä määriä hienoainesta ja ei siten ole parasta mahdollista ko. tarkoitukseen. Tähän piti kuitenkin tyytyä, koska pestyn tavaran ajattaminen 60km päästä tuntui liian kalliilta ajatukselta. Kaivinkoneeseen ei keskiviikoksi saatu kuskia lupauksista huolimatta.

Torstainakaan ei kaivinkone liikahtanut paikoiltaa ja homma oli taas kerran seihaduksissa kaivinkoneurakoitsijan takia. Hellekin oli toisaalta niin uuvuttava, ettei työnteko suoranaisesti houkutellut. Jotain pieniä rästihommia hoideltiin ja siivoiltiin työmaata.

Perjantaina saatiin kaivinkoneenseen kuljettaja ja hommat käyntiin. 4 tuntia aktiivista kauhan ja lapion heilutusta ja kapillaarikatkosorat siirtyivät sokkelin sisäpuolelle. Kone ei aivan yltänyt jokaiseen nurkkaan, joten lapiomiehille riitti hommaa. Hiki virtasi helteessä ja uuvutti miehet.

Launataipäivä vietettiin uimarannalla ja töihin päästiin käsiksi vasta iltapäivällä. Lauantaina sain leviteltyä ja tasoiteltua loputkin sisäpuolen kapillaarikatkosorat ja paikat valmisteltua muuraustöiden jatkamista varten. Tarkoitus on tosiaan jatkaa muurausta ennen lattian tekoa.

Sunnuntai päivänä helle oli edelleen hurja. Muuraustöitä tehtiin yhden täyden kierroksen verran, mutta jo se tuntui ylivoimaiselta suoritukselta paahtavassa kuumuudessa. Helle vaikuttaa jo muurauslaastiinkin niin että sen työstöaika jää murto-osaan normaalista. Homma keskeytettiin yhden kierroksen jälkeen ja väki vetäytyi vilvoittelemaan. Alkuillasta alueelle iski ukkonen ja  raju sadekuuro ja hommia ei tästä syystä enää jatkettu pidemmälle. Vettä tuli lyhyessä ajassa todella paljon.

Viikolle on säätiedotus lupaillut todella sateista keliä. Jos tästä jotain positiivista pitää keksiä, niin peseentyypähän singeli maassa kun ei kerran valmiiksi pestyä saa.

Viemärit asennettu ja pohjat tiivistetty.

Suodatinkangas levitetty ja radonputkisto asennettu paikalleen.
Kapillaarikatsorat saapuivat, kaivinkoneen kuljettajaa saatiin odotella.

Sisäpuolen täytöt valmiina. Harkot valmiina muurausta varten.
Yleiskuvaa nykytilanteesa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti