keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Monenlaista hommaa

Töitä on jatkettu monella rintamalla. Sähköjä saattiin eteenpäin siinä mielessä että laitettiin lopullinen ryhmäkeskus paikalleen ja kytkettiin se toimintaan. Vielä ei pistorasioissa ole virtaa, mutta asennettiin yksi voimavirtarasia käyttöön, josta tämänhetkinen työmaasähkö otetaan.

Tasoitetyöt ovat edenneet viikonloppuhommina. Tasoitemies on viikolla töissä toisaalla ja tulee meille viikonlopuiksi. Harkkopinnat oikaistiin ensin tiilitasoitteella, sen jälkeen pintaan liimattiin pinnanvahvistuskangas ja tällä hetkellä seinissä on myös pohjatasoitteet. Kipsilevyseinien ja kattojen saumat on käyty pariin kertaan läpi.

Takan runko on muurattu valmiiksi. Takan muurauksesta puuttuu siis vielä ulkokuori, luukut ja pinnan viimeistely. Heti kun runko nousi ylös saakka asennettiin takan päälle piippu. Teräspiippu on periaatteessa helppo asentaa vaan on siinäkin askartelemista mikäli läpivienneistä haluaa oikeasti veden ja ilmanpitävät. Piippu on nyt siinä mallisssa että peltimiehen pitäisi asentaa katolle enää läpivientikartio ja lopuksi laitetaan paikoilleen sadehattu.

Monenlaista hommaa on suunnitteilla ja työnalla samaan aikaan. Ilmanvaihtoputket ja mutkat odottelee pihassa, portaan suunnittelu on käynnissä, kalusteiden suunnittelu myös vauhdissa. Ulkopuolen verhouslaudat ja parvekkeen puutavarat pitäsi myös tilata.  Parvekkeen perustukset pitäis tehdä, talon kynnykset valaa, ulko-ovet tilata ja parvekeovet asentaa.

Tiilitasoitteella oikaistiin harkkomuuraus.


Rojut levällään. Sitä on rakennustyömaan arki.


Vierashuone. Pinnanvahvistuskangas tiilitasoitteen päälle.

Pohjatasoite pinnassa. Valkoinen väri avartaa ja valostuttaa.Takan runko saatiin valmiiksi. Ulkokuorta vaille valmis tulille.

Tiilerin Lauri Funkkis pääliliittymällä. Piippu Härmä Air Unique T450


Piipun höyrysulun tiivistys oli hankala paikka tehdä.

Puuttuva kipsilevy paikoillaan ja saumattu.

Valkoiset seinät piristävät kun on harmaata harkkopintaa tullut tuijoteltua tovi.

4 kommenttia:

 1. Kyllä valkeat, siloiset seinät tekevät heti kodin tuntua!
  Meidän onni, että harkot ittessään ovat valkoiset, joten tilat ovat heti avaran ja kivan näköiset. Mutta onhan se toista sitten ku niistä saa valmiit ja siloiset.
  Teillä mennään ja mukavalla mallilla, kun noita pintoja jo laitetaan.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä siellä on edistytty! Hienoa! Mä katselin meille samaa takkaa, joten kerrohan kokemuksia. Näyttäisi kovasti siltä että teillä asutaan jo ennenkun me päästään edes töihin..
  Peso

  VastaaPoista
 3. Kovasti yritetään touhuta. Takassa on vähän pieni tulipesä. Joutuu klapeista tekemään pieniä. Isompi luukku olis ei oli pahitteeksi ja onhan tuo työläs tehdä verraten elementtitakkoihin. Vastaavasti materiaalit edulliset, paljon massaa-> luovuttaa lämpöä hitaasti & hartaasti. Tuollanen köyhän kompromissi!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista