sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

vk.25 Hakit pystyyn ja muuraukset jatkuu


Vk.25 takana ja hieman edistystä havaittavissa. Viikko vierähti taas vaihtelevan kelin merkeissä, mutta saatiin sitä vähän töitäkin tehtyä. Telineet nousivat paikalleen ja muuraustyötä päästiin jatkamaan.

Maanantaina hierottiin vuokrasopimusta hakitelineistä ja niistä päästiinkin nopeasti yhteisymmärrykseen. Ensimmäinen autollinen telinetarvikkeita otettiin heti kyytiin ja kärrättiin tontille. Siinä vierähtikin koko maanantai-ilta.

Tiistaina hain toisen kuormallisen telinetarvikkeita ja pystyttelin telineet. Vettä ja rakeita satoi vuorotellen niskaan, mutta kun päätös oli mielessä tehty että tänään nousee telineet, niin nehän nousee.

Keskiviikkona pyysin naapurista traktorin lainaan, jolla nosteltiin harkkolavoja talon vierustalle. Nostelin illan päätteeksi myös yhden lavallisen harkkoja telineille. Torstai-ilta meni myös harkkoja kanniskellessa ja jaotellessa muurauspaikoille. Keli molempina päivinä mitä mainioin työtekoon. Nyt oli mestat valmiit juhannusviikonlopun rypistystä varten.

Perjantai oli juhannusaatto eli vapaata päivätyöstä. Perjantaina ehdittiin tehdä koko päivä hommia ja hyvin hommat etenivätkin. Sain muuraukseen apuvoimia ja muurausta saatiin eteenpäin reilun parin kierroksen verran.

Lauantaina keli meni taas epävakaiseksi ja sadekuuroja tuli aamulla vähän väliä. Sateen suojassa istuttiin yhtä paljon kuin ehdittiin tehdä töitä. Sanomattakin selvää etteivät hommat edenneet kovin rivakasti. Iltapäivällä keli kuitenkin parani ja hommiin päästiin todenteolla. Muurausta saatiin eteenpäin reilun kierroksen verran. Päivän päätteeksi valettiin myös talon ensimmäinen aukonylityspalkki. Alkuillasta vesisade yltyi ja hommat jouduttiin lopettamaan hieman suunniteltua aiemmin.

Sunnuntaina työkeli oli hyvä, mutta työmiehet vastaavasti väsyksissä. Lauantaina valetun aukonylityspalkin muotti kuitenkin purettiin ja seinien muurausta jatkettiin puolikkaan kierroksen verran. Kuumuus uuvutti miehet ja ilta latailtiin akkuja.

Haki-telineet pystytetty.
Muuraustilanne alkuviikosta.

Aukonylityspalkki raudoitettu ja muotitettu.

Palkki valettuna ja muotin kyljet purettu. Pientä oikaisuhoitoa tehty.
Rinteenpuoleinen maanpaineseinä palkin kohdalta.

Viikonlopun saldo.


maanantai 20. kesäkuuta 2011

vk 24. vesisadetta ja muuraustöitä

Vk.24 takana ja eteenpäin mennään. Viikko oli sateinen ja tuli myös vähän sairasteltua, joten ihan parhaimpaan tulokseen ei päästy.

Maanantaina tuli huomattua, että viikonlopun helteessä uurastus toi mukanaan jälkivaikutuksia. Palaneet hartiat nostivat lämpöä ja tekivät olosta vetämättömän. Maanantaina myös satoi reippaasti vettä, joten töitä ei tehty.

Tiistaina palattiin sorvin ääreen, mutta puolikuntoisena. Vettä satoi niskaan, joten työn tulokset olivat laihat. Muutama harkko kuitenkin saatiin paikalleen.

Keskiviikkona muurailtiin tiistaina aloitettu kierros loppuun ja siivoiltiin paikkoja. Sade keskeytti taas hommat.

Torstaina otettiin naapurin traktori apuun ja nosteltiin lisää harkkoja mestoille. Neljä harkkolavaa ja tonnin laastisäkki riitti traktorille, joka hyytyi uupuneena. Ilmeisesti jyrkkä alamäki aiheutti sen että traktorin polttoainepumppu otti tankista ilmaa. Vettä satoi taas niskaan jatkuvalla syötöllä.

Perjantaina lemppasin nelisen tonnia harkkoja muurauspaikoille ja sehän riitti sille illalle. Mieltä ylentävää oli se että vettä ei satanut.

Lauantai aamupäivän satoi taas vettä ja töihin päästiin vasta iltäpäivällä. Levätyn aamupäivän jälkeen oli hyvä draivi päällä ja harkkoja saatiin paikoilleen mukavasti. Sade tosin haittasi taas hommia.

Sunnuntaina aloitettiin hommat laittamalla muurausohjurit paikalleen. Lankaa vasten muurauskin sujuu joutuisammin. Sunnuntaina saatiin harkkoja paikoilleen lähes kaksi kierrosta. Yllättävää että illalla alkoi vesisade.

Ensi viikolla on työmaalle nostettava taas lisää harkkoja. Ennen kuin seiniä saadaan nostettua lisää, on asennettava muuraustelineet. Vielä on epäselvää otetaanko kunnollisent hakitelineet vai kevyemmät alumiinitelineet.

Perjantaina kävi mestari laittamassa hommiin ryhtiä.

Perjantaina jaetut harkot paikoillaan.
Viikonlopun työn tulokset.
Sama eri suunnalta.
Vielä yhdestä kuvakulmasta. (saunan nurkalta)

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Sisäpuolen täytöt loppuun

Viikko 23 taas paketissa.Maanantaina kävi projektin KVV-vastaava katsomassa sisäpuolenviemäröintejä ja teetättikin pienet korjaukset putkiin. Sitä vartenhan ks. henkilö projektissa on että tulee tehtyä kuten pitää. Maanataina myös asennettiin talon viimeiset routaeristeet paikalleen.

Tiistaina hain työmaalle maantiivistäjän ja lätkäilin talon toisenpuoliskon pohjat kuntoon. Hellettä riitti.

Keskiviikoksi tilasin tontille maanvaraisen laatan alle tulevan kapillaarikatkosoran 40tn. Pestyä sepeliä ei näillä kulmilla ole saatavilla, joten piti tyytyä 8-16mm seulottuun someroon. (singeli) Seulottu kiviaines sisältää aina pieniä määriä hienoainesta ja ei siten ole parasta mahdollista ko. tarkoitukseen. Tähän piti kuitenkin tyytyä, koska pestyn tavaran ajattaminen 60km päästä tuntui liian kalliilta ajatukselta. Kaivinkoneeseen ei keskiviikoksi saatu kuskia lupauksista huolimatta.

Torstainakaan ei kaivinkone liikahtanut paikoiltaa ja homma oli taas kerran seihaduksissa kaivinkoneurakoitsijan takia. Hellekin oli toisaalta niin uuvuttava, ettei työnteko suoranaisesti houkutellut. Jotain pieniä rästihommia hoideltiin ja siivoiltiin työmaata.

Perjantaina saatiin kaivinkoneenseen kuljettaja ja hommat käyntiin. 4 tuntia aktiivista kauhan ja lapion heilutusta ja kapillaarikatkosorat siirtyivät sokkelin sisäpuolelle. Kone ei aivan yltänyt jokaiseen nurkkaan, joten lapiomiehille riitti hommaa. Hiki virtasi helteessä ja uuvutti miehet.

Launataipäivä vietettiin uimarannalla ja töihin päästiin käsiksi vasta iltapäivällä. Lauantaina sain leviteltyä ja tasoiteltua loputkin sisäpuolen kapillaarikatkosorat ja paikat valmisteltua muuraustöiden jatkamista varten. Tarkoitus on tosiaan jatkaa muurausta ennen lattian tekoa.

Sunnuntai päivänä helle oli edelleen hurja. Muuraustöitä tehtiin yhden täyden kierroksen verran, mutta jo se tuntui ylivoimaiselta suoritukselta paahtavassa kuumuudessa. Helle vaikuttaa jo muurauslaastiinkin niin että sen työstöaika jää murto-osaan normaalista. Homma keskeytettiin yhden kierroksen jälkeen ja väki vetäytyi vilvoittelemaan. Alkuillasta alueelle iski ukkonen ja  raju sadekuuro ja hommia ei tästä syystä enää jatkettu pidemmälle. Vettä tuli lyhyessä ajassa todella paljon.

Viikolle on säätiedotus lupaillut todella sateista keliä. Jos tästä jotain positiivista pitää keksiä, niin peseentyypähän singeli maassa kun ei kerran valmiiksi pestyä saa.

Viemärit asennettu ja pohjat tiivistetty.

Suodatinkangas levitetty ja radonputkisto asennettu paikalleen.
















Kapillaarikatsorat saapuivat, kaivinkoneen kuljettajaa saatiin odotella.

















Sisäpuolen täytöt valmiina. Harkot valmiina muurausta varten.
Yleiskuvaa nykytilanteesa

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Routaeristämistä ja sisäpuolen täyttöjä

Alkuviikosta tehtiin tontilla pieniä rästiinjääneitä hommia ja siivousta. Kaivinkone oli tulossa torstaina, joten tiistai ja keskiviikko eristettiin sokkelia ulkopuolelta. Sokkelin ulkopintaan ja anturan viisteeseen poltettiin kiinni kumibitumikermi, jonka päälle liimattin eristelevyt 100+50mm.

Torstaina saapui kaivinkone työmaalle ja täyttötyöt päästiin aloitettamaan. Kone teki töitä torstaina, lauanataina ja sunnuntaina, jona aikana routaeristykset ja täytöt saatiin kohtuullisen hyvään malliin. Sunnuntai iltana saapui työmaalle yllättävää talkooapua kun aloitettiin sisäpuolen viemäreiden asennus. Viemärit oltasiin saatu valmiiksi saakka, mutta putki pääsi loppumaan kesken hommia.



Ensiviikon ohjelmassa on: 
- Routaeristykset loppuun.
- Loput sisäpuolen viemäröinnit valmiiksi ja KVV-vastaava hyväksymään viemäröinnit.
- Kapillaarikatkosepelien tilaus ja levitys . 
- Muuraustyöt jatkuu.
jne jne....  

Seinän ulkopuolinen vesieristys bitumikermillä.

















Sisäpuolen täytöt aloitettu.

Sokkelin ulkopuolinen lämmöneristyss. Ulkopuolen täytöt käynnissä.


















Pohjat routaeristeelle tasoitettu ja tiivistetty.



















Routaeristeitä asennettuna.


















Sisäpuolen pohjatäytöt tasoitettuna ja tiivistettynä.


















Sisäpuoliset viemäriasennukset kesken.